top of page

Bazen hayalleriniz gerçek olur bazen de hayal bile etmedikleriniz…


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin davetlisi olarak gittiğim ve konuşma yaptığım “4. Geleneksel Kadın Girişimciler” konferansı tam da hayal gibiydi. Konuşma yapmadan önce çok heyecanlıydım hatta sevgili Kagider li arkadaşım Münteha Adalı ya ben sahnede saçmalarsam mutlaka bölerek soru sormasını ve beni toparlamasını istedim. Bir ara heyecandan ağlayacağımı bile sandım. Sonra ne mi oldu…

Sahneye davet edildiğim ve kürsüye çıktığım sanırım 1 dakika kadar olan zamanı hatırlamıyorum. Konuşmama sadece adımı söyleyerek başladım ve akabinde geçmişte çalışma arkadaşlarımın doğum günüm için hazırladıklarını videoyu seyrederek devam ettim. Video bitti ve ben konuşmaya başladım. Ne kadar sürdü hala bilmiyorum ama sanırım 45 dakikayı geçmiştir.

Konuşurken gözüme bir perde indi ve ben onca kişiyi görmez oldum. Çocukluğumdan başlayarak, okula hayatımı, iş hayatımı, girişimcilik hikayemi anlattım. Gözlerime perde indi ama kulaklarım hala iyi duyuyordu. Salonun sessizce beni dinliyor olması, arada gülmeleri ve soruları beni motive ediverdi. Konuşmamın sonunda da Kagider için benim hazırladığım bir videoyu seyrettirdim.

İşi zaten konuşma yapmak olan, üniversite yada çeşitli topluluklar önünde defalarca konuşan insanlar için çok da anlamlı olmaya bilir bu yazı ama inanın benim için çok müthiş bir deneyimdi. İşim gereği topluluk önünde konuşmaya alışığım ama bu başka bambaşka bir şeydi.

Bana bu şansı verdiği için başta Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine, beni davet eden sevgili Gülcan Yiğit’ e ve MKÜ Kadın ve Girişimcilik Topluluğuna çok teşekkürler.

Giril Videom : https://www.youtube.com/watch?v=0ZTazp4i3aYhttps://www.youtube.com/watch?v=0ZTazp4i3aY

Son Videom : https://www.youtube.com/watch?v=ikbtTRaU2wshttps://www.youtube.com/watch?v=ikbtTRaU2ws

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page