top of page

İlke, Bu Yazı Sana


Ben senin doğumunu hatırlarım, diye başlamak isterdim ama hatırlamıyorum. Sen doğduğunda ben 7 yaşındaydım. Bebekliğine ve çocukluğuna dair hatırladıklarım ise; sap sarı ve çok güzel oluşun, yaramaz ve laf dinlemez oluşun, kabına sığmaz ve asi oluşun. İnan bana bunların hepsini gülümseyerek hatırlıyorum.

Sen hiçbir zaman sadece teyzemin oğlu olmadın. Her zaman çok daha fazlasısın. Teyzemin oğlu desem olmuyor, kardeşim gibi desem olmuyor, oyuncak bebeğin gibi desem olmuyor, doğurmadığım çocuğum gibi desem olmuyor, aslında ne desem olmuyor. Tek bildiğim, sana olan hislerimin kelimelerle tarifinin imkansızlığı. Senin varlığın, senin masumiyetin, senin naifliğin, senin efendiliğin, senin serseriliğin hepsi ve çok daha fazlası seni sen yapan ve benim seni çok sevme sebebim.

Seninle yaşadığım 25 yılı düşündüğümde yüzümde hep bir gülümseme. Nedenini bilmem ama içimde burukluk, gözlerimde nem. Çünkü sen hiç şımarmayan, hiç çok daha fazlasına uzanmayan, bazen mahrum, bazen mahzun oldun. Senin bende yerin çok özel. Seni hep mutlu görmek, güçlü görmek, gülerken görmek (gülmek sana çok yakışıyor), sağlıklı görmek beni mutlu etmeye yetiyor.

Geçmişte sana çok kızdığım da oldu… İnsan sevdiğine kızar, sevdiğinin daha iyi olmasını istediği için kızar. Bu belki de fazla kibir ama, ben seni kendimden bile korumaya çalışıyorum.

Zaman nasıl geçti bilmem, sen yarın evleniyorsun. Damat olup gidiyorsun. Zaten aynı evde yaşamıyorduk ama yine de Pazar günü bir garip, bir buruk olacak. Sen her zamanki evinde, her zaman ki yatağında, her zaman ki hayatında olmayacaksın. Yine de çok mutlu olacaksın. Çünkü sevdiğin kadınla, istediğin yerde, istediğin hayatı yaşayacaksın. Düğününe çok istememe rağmen gelemiyorum ama bil ki aklım, kalbim, ruhum seninle.

En büyük tesellim ise yıllardır olduğu gibi, balayı sonunda yine benimle çalışmaya devam edecek oluşun. Yine beraber çalışacağız, yine senin dertlerin olacak, yine ben çaresiz kalacağım, yine hayat bir sürü sürprizler çıkaracak karşımıza.

Hayatta ne yaşarsan yaşa bil ki, seni koşulsuz şartsız, beklentisiz ve çıkarsız çok seven bir sürü insan gibi ben de buradayım, yani yanında, yakınında… Ve biliyorum ki sen hep yanımdasın ve iyi ki varsın…

Gonca


bottom of page