top of page

AŞKA DÜET


Bu güzel kitabın iki yazarı var. Konu düet olunca en az iki kişiden bahsetmek gayet normal. Kitabın bir tarafını Aslı Gökçe, diğer tarafını ise Özgün Özkan yazmış. Kitabın yazarlardan Aslı Gökçe ile henüz yüz yüze tanışamadık ama sanal alemde çok keyifli bir arkadaşlığımız oluştu. Ek kısa zamanda da bir kahve içmek için bir ayara geliyor olacağız.

Neyse konumuza dönelim, konumuz; Aşka Düet…

Kitabı sosyal medyadan takip ediyordum ve en kısa zamanda almayı planlıyordum. Tam bu sırada sevgili Aslı Gökçe, güzel bir çikolata eşliğinde imzalı kitabını bana ulaştırdı. Zaman kaybetmeden heyecanla okuma başladım kitabı ve elimden bırakamadım.

Aşka Düet, bir aşk kitabı. Aşkın hallerini, yaşattıklarını, yaşatamadıklarını, acılarını, hüznünü, neşesini ve çok daha fazlasını bu kitabı okurken hissedebiliyorsunuz. Hissediyorsunuz derken çok ciddiyim. Karakterler, kurgu, mekanlar, yaşananlar o kadar bizden, o kadar gerçek ki kitap mı okuyorsunuz, filim mi seyrediyorsunuz yoksa hayatınız film şeridi gibi gözünüzün önünden mi geçiyor ayırt etmek çok zor.

Aşka Düet, kir kadın ve bir erkek yazar tarafından yazılmış. Kitabın bir tarafı kadın karakteri ve yaşadıklarını anlatırken, diğer tarafı erkek karakteri ve yaşadıklarını anlatıyor. Bir tarafta okuduğunuz ve içinden çıkamadığınız o gizem, diğer tarafı okuduğunuzda anlam buluyor. Heyecanla kadın karakterin hikayesini yarım bırakıp erkek karakterin tarafına geçmek ve olayı çözmek istiyorsunuz. Ben yapmadım siz de yapmayın. Kitabın, aşkın büyüsünü bozmayın. Önce Aslı Gökçe’nin yazdığı “Birçok sesin içinde sessizliğinde kaybolmaktı aşk…” kısmından başlayın, sonra Özgün Özkan’ın yazdığı “Ben sende kaybolmayı seviyordum.” kısmını okuyun.

Kitaptaki karakterlerden birisinde kendinizi bulmamanız mümkün değil. Ya aşık olanda, ya aşık olunanda, ya terk edende, ya terk edilende, ya aldatanda, ya aldatılanda, ya mutlu olanda ya mutsuzluğu alışkanlık haline getirende, ya güçlü kadında, ya güçsüz erkekte ama mutlaka bir karakterde kendinizi bulacağınıza eminim. Kendinizi bulamasanız bile aşık olduğunuz kişiyi bulacağınız kesin.

Yakın zamanda aşık olduysanız, mutluysanız, aşk acısı çekiyorsanız, aşık olmayalı uzun zaman olduysa, aşkın ne olduğunu unuttuysanız kesinlikle Aşka Düet i okumalısınız.

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page