top of page

KAÇIŞHANE- BÜYÜK VURGUN


Sıkılmadınız mı hep ay şeyleri yapmaktan? Biraz eğlence, biraz panik, biraz zeka, biraz ekip ruhu, biraz macera, biraz yetenek, biraz oyun istiyorsanız işte tam size göre yeni bir girişimden bahsediyorum. Son yıllarda hızla büyüyen bir eğlence sektöründen kısaca bahsedip sonrasında kardeşim ve bir arkadaşının ortak girişimi Kaçışhane- Büyük Vurgun dan zevk almamak mümkün değil.

Kısaca bu eğlence sektöründen bahsederek başlamak en doğrusu galiba, çünkü hala hiç bilmeyen, bilen ama denemeyen çok insan var. Bu oyunları oynayabilmeniz için genel olarak en az iki, en fazla beş kişi olmak gerekiyor. Kapalı bir mekana giriyorsunuz. Bu mekan ev, dükkan, daire hatta bir otopark bile olabiliyor. Klostrofobik bir şeyden bahsetmiyorum. Mekanlar olabildiğince geniş ve ferah. Oyun, mekana girdiğiniz anda yada sizi karşılayan ev sahiplerinin yönlendirmesiyle başlayabiliyor. Bir amacınız ve tam 60 dakikanız var. Amaç bazen bir objeyi bulmak, bazen katili bulmak, bazen sadece kaçmak olabiliyor. Size verilen 60 dakika içinde amaca ulaşmanız bekleniyor ama çok kolay değil. Girdiğiniz mekanda her şey şifre, ipucu, gizli geçit ve kripto olabilir. Ekip olabilmek çok önemli, çünkü bazen bazı şifreler fiziksel olarak birden fazla kişinin yardımıyla çözülebiliyor. Ayrıca bildiğinizi bir diğeriyle paylaşarak ve tüm bilgileri belli bir yöntemle toparladığınızda oyun çok daha eğlenceli olabiliyor.

Şimdi gelelim, Kaçışhane- Büyük Vurgun’a…

Kaçışhane, İstanbul Bakırköy’de yer alıyor. Son derece merkezi bir lokasyonda, haftanın 7 günü ve 10:30-23:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Özel olarak farklı saatlerde de randevu almak mümkün olabiliyor. Mesela gece saat 01:00 gibi…

Kaçışhane’nin oyunu, Büyük Vurgun. Siz oyunculardan hızsız olmanızı ve dairede bir kasada kilitli olan “Feberge Yumurtaları” nı çalmanızı bekliyorlar. Toplanda 60 dakikanız var. Büyük Vurgun bir müzayede evinde gerçekleşiyor olacak. Oyunda, mekan, eşyalar ve son derece değerli parçalardan gözünüzü alamıyorsunuz. Daha önce hiç bu gibi oyunlar oynamamış yada hırsızlık yapmamış olabilirsiniz, korkmayın. Kaçışhane-Büyük Vurgun tamamen interaktif bir oyun. Yani hırsızlık yapmanız beklenen dairede saklanmış ve size yardımcı olmaya çalışan gizli bir ortağınız var. Bu gizli ortak “Adam Carter”, kendisi aynı zamanda son derece eğlenceli birisi. Hırsızlık mı yapıyorsunuz, zamanla mı yarışıyorsunuz, eğlenceden ve gülmekten kırılıyor musunuz belli değil.

Özellikle kış aylarında ama her mevsimde yapacak alternatif ve eğlenceli bir şeyler arayanlara kesinlikle Kaçışhane’yi tavsiye ediyorum. Ayrıca Büyük Vurgun sırasında, sürpriz doğum günü ve evlenme teklifleri de yapılabiliyor. İnsanoğlu çok yaratıcı bakalım başımıza daha neler gelecek.

Bu yazıyla sevgili kardeşim Volkan Bekgöz ve ortağı Sercan Duman’a güzel bir sürpriz yapayım istedim. Benim bu yazımı okuduğunuzu söyleyerek giderseniz %10 indirim yapacaklardır diye düşünüyorum…

www.kacishane.com

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page