top of page

Memleketi Ben Kurtaracağım!


Bu yıl ilk okuduğum kitap Gülse Birsel’in son kitabı “Memleketi Ben Kurtaracağım!” dı. Çok hızlı, keyifli ve gülümseyerek okunacak bir kitap olduğunu peşinen söyleyebilirim. Kitabın ismine bakarak siyasi içerikli mi acaba diye değerlendirmeyin. Kitapta her ne kadar siyasi içerikli, iktidara, muhalefete, koalisyona ihtimaline, başkanlık sistemine dair yazılar olsa da geniş açıdan bakınca “yok, yok” diyebileceğim bir kitap.

Kitap, Gülse Birsel’in kendi hayatını yazdığı “Kendimden bahsetmeyi hiç de sevmem ama…” kısımlı 8 yazıyla başlıyor. Bu bölümü çok sevdim. İnsanın kendisine, ailesine, hayatına, seçimlerine mizahi bir dille yaklaşması pek alışık olmadığım bir durum.

Kitap, “Memleketi ben kurtaracağım!” başlıklı 9 yazıyla devam ediyor. Bu kısım insanın hayal gücünü zorlayacak projelerin yer aldığı masalsı bir yaklaşım içeriyor. Ben beğendim, sizde seversiniz kesin..

Kitap, “Devlet bize huni versin!” başlıklı 11 yazının yer aldığı, eğlenceli ve kinayeli bir tavırla devem ediyor. Bu kısımda siyaseti hissetmemek mümkün değil.

Kitap, “Ayol hep siyaset mi konuşacağız?” başlıklı 14 yazıyla tam hız devam ediyor. Gülse Birsel’in hayata, insanlara, yaşananlara ve çok daha fazlasına dair gözlemlerini keyifle okuyacağınız bölüm tam da burası.

Ve son olarak kitap, “Bitirirken” başlıklı 2 yazıyla son buluyor.

Ben kitabı okuyalı 1 ay oldu, yeni yazabildim. Siz kitabı almakta ve okumakta geç kalmayın bence…

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page