top of page

EZİK

Andrew Smith’in yazdığı “Ezik” adlı roman son derece kolay okunan, eğlenceli, güldüren ve şaşırtan bir kitap.

Kitap dün akşam bitti ve ben hala etkisindeyim. Sebebi; sonu…

Ezik, Ryan Dean WEST’in dilinden anlatılan ve çizilen bir roman. Ryan Dean, zengin çocuklarının gittiği, yatılı bir okulda okumaktadır. Disiplin suçu sebebiyle cezalanan ve diğer cezalılarla kalmaya başlayan Ryan Dean, kolay şeyler yaşamıyor. Her ne kadar sürekli kendine ezik dese de bence ezik değil, hatta oldukça cesur, ön planda, istenen, aranan ve başarılı bir öğrenci.

Okulun Ragbi takımda yer alan Ryan Dean, aşık olur ve çok eğlenceli anlar yaşar. Tüm kitabı eğlenerek, gülümseyerek ve çok keyif alarak okudum. Hatta sesli güldüğüm ve beni izleyen birileri var ı diye etrafıma bakındığım bile oldu.

Kitabın sonunda ise her şey değişi verdi. Eğlendiğim, güldüğüm kitap yaşattığı son ile şok etkisi yarattı. Şok etkisi yaratan satırları okuduğumda hareketsiz kaldım, şaşırdım, nefesim kesildi, üzüldüm hatta gözlerim yaşardı.

Kitabın sonunda yaşananlarla ilgili sayfalarca yazı yazabilecek kadar doluyum aslında. Bir gün sadece bana şok yaşatan hem bu ülkenin hem dünyanın sorunu olan konu hakkında mutlaka yazacağım. Kitabı okumamış olanlar için detay yazamıyorum ama inanın okursanız siz de şok olacaksınız.

Bence okumalısınız… son dönemde kafamı toplayamıyorum ve kitap okuyamıyorum diyorsanız bu kitap tam da bu sendromu atlatmak için birebir…

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page