top of page

İngilizce Öğrenmek ve İngilizcenizi Geliştirmek İçin Boğaziçi Üniversitesi


Yıllarca uğraştım İngilizce öğrenmek için. Okul hayatım süresince ders aldım, defalarca kurslara katıldım, özel hoca tuttum, 1 ay Malta’da dil okuluna gittim, sürekli yurt dışı tatilleriyle ve İngilizce filmlerle destekledim ama istediğim kadar yol alamadım.

İngilizceyi öğrenmekte bu kadar zorlanıyor olmamın çok fazla sebebi olabilir. Eğitim sistemimizdeki hatalar, genetik olarak dil öğrenimine yatkın olmayışım, yeteri kadar zaman ayıramamam, iş ve özel hayatımda ihtiyaç duymayışım, yeteri kadar emek vermemem… Bu ve daha birçok gerekçe ya da bahaneyi sıralayabilirim ama bu işi çözmek zorundayım.

Artık çözümü buldum. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Online İngilizce Dil Okulu çözümüm oldu. Artık uygun olduğum her an ve tabi belli bir disiplinle İngilizce öğreniyorum ve kesinlikle herkese öneriyorum.

Biraz detay vermek istiyorum.

Bu programın diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok fazla olumlu özelliği var. Öncelikle Türkiye ve dünya için Boğaziçi Üniversitesi markasının yerini anlatmaya zaten ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Özgeçmişinize, linkedin profilinize, portfolyonuza Boğaziçi Üniversitesi yazabilmek birçok kapıyı peşinen açacaktır, bunu inkar etmek mümkün değil. Kayıt olduğunuz kuru başarıyla tamamladığınız takdirde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nden onaylı Başarı Sertifikasına sahip olursunuz. Sertifikanız adresinize postalanır.

Eğitimin online olması hayatı kolaylaştıran, zaman yönetiminize olanak veren müthiş bir çözüm. Zaman değişti, artık eğitimler sınıflarda, karşınızda bir öğretmenin anlattığı, tahtaya yazarak, defterleri doldurarak olmuyor. Zaman teknolojiyi kullanma zamanı. Müsait olduğunuz her an, evde, yolda, işte, tatilde, her yerde eğitiminize devam edebiliyorsunuz. Kendinizi zaman ve mekanla kısıtlamayın, metrobüs yolculuğu sırasında, uçağınızı beklerken, randevunuza erken gittiğinizde ve beklemeniz gerektiğinde, yolda yürürken, uyumadan önce ve uyandıktan hemen sonra, işinize mola verdiğiniz anlarda, çocuğunuz uyurken, yemeğiniz pişerken ve tabi ayırdığınız tüm özel zamanlarda İngilizce çalışmak mümkün.

Eğitim materyalleri, internet üzerinden 7/24 takip edebileceğiniz zengin dijital içeriklerden oluşuyor. İstediğiniz her zaman giriş yapabiliyor, konularınızı istediğiniz kadar tekrar edebiliyorsunuz. Bununla birlikte, Edo-M cep telefonu uygulaması ile İngilizce her zaman sizinle.

Diğer online platformlarda olmayan müthiş bir özellikse size Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi tarafından atanmış olan mentörler. Mentörler sizinle tüm sosyal platformlardan temas kuruyor. Her takıldığınızda yardımınıza koşuyor. Motivasyonunuzu kaybettiğinizde sizi tekrar aynı istek ve inançla dersin başına geçiriyor. İngilizce pratik yapabilmek için müthiş bir fırsat. Program boyunca Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri koordinasyonunda gelişiminiz takip edilerek, ihtiyaç duyduğunuz alanlarda size destek olunuyor. Her hafta sınıfça yapacağınız online görüşmede hem mentörünüz hem de sınıf arkadaşlarınızla konuşma dersleri yapabiliyorsunuz.

Program içinde neler var neler… Ortak Avrupa Dil Standartları Çerçevesi’ nde hazırlanmış, A1 temel seviyesinden, C1 ileri seviyesine kadar toplam 10 kur ve 1000 saatlik interaktif bir içerik toplam 10 kur ve 1000 saatlik interaktif bir içerik, okuma, dinleme, yazma, konuşma, dil bilgisi ve kelime haznesi olmak üzere, her türlü dil becerinizi sistematik ve aşamalı olarak geliştirmeye yönelik videolar, ses kayıtları ve hikayeler eşliğinde konu anlatımları ve 30 farklı tipte alıştırma olanağı, gelişmiş ses tanıma teknolojisi, Online dergi, gramer kitabı ve sözlük, Global forum alanı, BBC İngilizce öğrenme kaynakları, Web Pal aracılığıyla yazışma imkanı, Word Zone ile kelime oyunları, online sınıflarda, Boğaziçi Üniversitesi mentörleri eşliğinde konuşma dersleri İngilizce deyim dersleri.

Oldukça uzun bir yazı oldu ama inanın çok başarılı bir program. Hepinize öneriyorum. Başvurularınızı 0212 314 88 77 numaralı telefondan yada http://onlineingilizce.boun.edu.tr/ adresinden ve online.ingilizce@boun.edu.tr mail adresinden yapabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Gonca Ergün

bottom of page