top of page

2017… Yeni Yıl…


Artık beni birçok şey heyecanlandırmıyor. Yani eskiden heyecanlandıran şeyler artık aynı etkiyi yaratmıyor. Doğum günüm, sevgililer günü, kadınlar günü, evlilik yıl dönümüm ve diğer birçok gün geliyor geçiyor ve ben tepki vermiyorum, veremiyorum.

Yılbaşı ise hala büyüsünü koruyan özel bir gün benim için. Neden bilmem sanki bir yıl bitip bir yıl başlarken içim içime sığmıyor. Yeni kararlar alıyorum, yeni hedefler koyuyorum, yeni defterlere başlıyorum, masamı odamı yeniden düzenliyorum, hayatıma dair yeni planlar yapıyorum.

Yelkovan küçük bir hareketle hayatımı değiştiriyor sanıyorum. Bir anda bir mucize oluyor ve basit bir bal kabağı ihtişamlı bir arabaya dönüşüyor. Yeniden doğuyorum, yeniden başlıyorum. Bu tamamen benim umut ve inanç halim.

2016 şahsen kötü bir yıl değildi. Sağlığım yerindeydi, sevdiklerim yanımdaydı, birçok hayalim ve hedefim gerçekleşti, işlerim çok güzel gitti. Yine de 2017 den çok şey bekliyorum ve istiyorum. 2017 nedir ve nelere kadirdir. Elle tutulamaz, gözle görülemez ama yaşanabilir günler sırası. Aslında 2017 de başıma gelecek, yaşayacağım her şeyi ben seçeceğim. Ben duracağım, ilerleyeceğim, geri gideceğim, döneceğim, düşeceğim, zıplayacağım, sıçrayacağım ve daha neler neler… Ama yine de 2017, bir güç ve inanç, umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz…

2016 ülkem ve dünya için hiçte güzel geçmedi. Kaynaklar hızla tüketildi, adı savaş olsun yada olmasın milyonlarca insan öldü, adı kaza olsun yada olmasın milyonlarca insan öldü, adı adalet olsun yada olmasın birçok insan hakkettiğini yaşayamadı, adı ne olursa olsun birçok hayvan işkence gördü, adı ne olursa olsun çok acılar yaşandı.

Bitti mi? Bitmedi…

Bitecek mi? Bitmeyecek…

2017, dünyanın birçok yerinde yine yeniden teröre, ölümlere, kazalara, afetlere, haksızlıklara, eziyetlere, tacizlere, işkencelere devam ediyor, edecek.

Ne yapalım? Hadi kaçıp gidelim…

Nereye? Güvenli bir yere…

Güvenli yer nerede?

Madem benim bu sorulara verecek tatminkar bir cevabım yok, bu durumda umutlu olmak, inançlı olmak zorundayım, zorundayız. Bir yerlerden bir şeyleri değiştirmeye, dönüştürmeye başlamak gerekiyor. İlk olarak kendimizden, düşünce ve inançlarımızdan, hayallerimiz ve hedeflerimizden, çevremizden ve onların çevresindekilerden, nasıl, nereden, ne zaman, siz karar verin ve başlayın.

Hiçbir şey yapmamak çözüm değil.

Ben yapacağım ve yaptıklarımı burada yazacağım, sizde yapın. İsterseniz yazmayın ve anlatmayın, kimse bilmesin ama yapın. İyi bir şeyler yapın, ne olursa olsun ama iyi bir şeyler yapın. Mesela bu yazıyı okuduğunuz anda birisine gülümseyin, sevdiğiniz birini arayın ve ona, onu sevdiğinizi hatırlatın.

Yapın bir şeyler, ne olursa olsun, yapın. Bilerek, isteyerek, planlayarak, yapın…

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page