top of page

The Young Pope


Blutv üyeliğim sonrasında karşıma çıkan iddialı özetiyle “şöyle bir bakayım” diye başladığım ve bitirene kadar heyecanla izlediğim harika bir dizi öneriyorum şimdi de size.

Önce beni etkileyen özeti direk yayınlıyorum.

“Tüm dünyada rekor bir izleyici kitlesinin yanı sıra Katolik dünyasında çıkan tartışmaları da beraberinde getiren yılın televizyon olayına hazır mısınız? Dinde devrime inanan, 47 yaşında yetim bir Amerikalı’nın yeni Papa seçilmesiyle başlayan olaylar zinciri, Oscarlı yönetmen Paolo Sorrentino’nun elinde 10 bölümlük bir görsel ve işitsel ziyafete dönüşüyor. Başrolde, pek çoklarına göre kariyerinin en iyi performansını veren İngiliz aktör Jude Law’ı izlediğimiz The Young Pope’un göz kamaştıran atmosferine, tüm dünya ile aynı anda kapılmak için bir saniye bile düşünmeyin. “

Vatikan’ı yıllar önce görme fırsatım oldu. Benim için Vatikan çok gizemli ve ilgi çekicidir. Bu dizi bana özel olarak hitap ediyor diyebilirim. İlk bölümden itibaren içine alıveriyor sizi.

Düşünün ki bir Papa var ve Tanrı’nın varlığını sorguluyor, daha ilginç ve gizemli ne olabilir ki. Benim Jude Law’ı beğeniyor olmamın da bu yazdıklarımla ilgisi olabilir ama diziyi seyrederseniz bence sizde beğeneceksiniz.

Benimki sadece bir tavsiye, izlemek ya da izlememek… İşte tam da burada karar sizin…

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page