top of page

Pürüzlü Mükemmellik


Geçtiğimiz Ocak ayında https://www.kitapkulubu.com.tr/ kitap kulübüne üye oldum. Her ay üyelerine 4 tane kitap gönderiyorlar ve her hafta 1 kitap okunması hedefleniyor. Ben hali hazırda başka bir kitap okuyor olsam bile “kitap kulübü” tarafından gönderilen kitabı da büyük bir motivasyonla 1 haftada okudum ve bitirdim.

Şimdi size bu kulüp aracılığıyla tanıştığım ve okumaktan çok keyif aldığım “Pürüzlü Mükemmellik” kitabını birazcık anlatacağım.

Kitap iki yazarın ortak yapımı. Mehmet R. Doğan ve Yiğit Ahmet Kurt tarafından yazılmış, MediaCat tarafından yayımlanıyor.

Kitabın ana felsefesi “ Hızlı ve Öfkeli Hayatımızda Yavaşlayarak Hız Kazanmak” . Çok iddialı duruyor biliyorum ama kitabı okuyunca mümkün olabileceğine çok inandım. Şimdi de hayatımda ve işimde uygulamaya çalışıyorum.

Tüm kitap “Friksiyon” kelimesinin etrafında dönüyor. Aslında yazarların beyanına göre öncelerde kitabın adını “Friksiyon” olarak düşünülmüş. Friksiyonu karşımıza çıkan zorluklar ve onlarla yaşayabilme, ilerleyebilme hali diye anladım ben.

Hayatta devamlı bir şeyleri kaçırıyormuşum hissiyle yaşadığımız girdabı sorgulatıyor, bu güzel kitap. Ayrıca kitap içinde çok fazla örnek var. Çeşitli şirketler, liderler, düşünürler, bilim insanları, yazarlar çok güzel örneklerle anlatılıyor.

Kabullenilmiş doğruları sorgulayan, karşısına çıkan pürüzlerle hız kazanan, yeni ve değişik metotlar üretmemiz için ilham veren bir kitap, Pürüzlü Mükemmellik. Ayrıca kitap bittiğinde yapabilir, başarabilirim, kesinlikle mümkün, olağan gibi olumlu düşünceler dönmeye başladı kafamın içinde.

Ben keyifle okudum, sizlere de tavsiye ediyorum.

Sevgilerimle

Gonca Ergün


bottom of page