top of page

Gonca’da T-İnsan Olacak


En son okuduğum kitap sevgili Ufuk Tarhan’ın harika kitabı “T-İnsan”. Ufuk Hanımla her ikimizin de Kagider üyesi olması sebebiyle tanışıyorum. Gerçekten son derece uzgörülü (bunu anlamak için T-İnsan ı okumanız gerekebilir) ve ilham veren bir fütürist.

Kitabı sınıflandırmak gerekirse kişisel gelişim denilebilir ancak bence çok daha fazlası. Bu kitap bir seferde okuyup, bitti diye rafa kaldırabileceğiniz cinsten değil. Tam bir başucu kitabı, geleceği ve geleceğe bakmayı anlamak adına gerçek bir kılavuz.

Birçok insan gibi bende geleceği düşününce tedirgin oluyorum. Fallara, burçlara, hayallere, umutlara sarılan birisi hiç olmadım. Bilmediğim her şeyden korkmak gibi gelecekten korkmak. Uzak gelecek değil, bazen 5 dakika sonrası bile korkutabiliyor beni. Ne korku ne de başka bir şey geleceği durdurmuyor ve gelecek hızla geliyor. İşte tamda bu aşamada T-İnsan olmak çok önemli oluyor.

T-insan olmak nedir? Herkes T-insan olabilir mi? Herkes T-İnsan olmalı mı? Bu sorulara ve çok daha fazlasına dair bu kitabı okumadan önce hiçbir fikrim yoktu, şimdi ise kesinle T-insan olmak istiyorum ve bu anlamda çalışmalara başladım.

Kitabın tamamını okuyup, kapağını kapattığımda kendime bir yol haritası çizmek zorunda hissettim kendimi. Gelecek nasıl gelecek bilmiyorum ama nasıl gelmesini istediğimi biliyorum. Hiçbir şey yapmadan beklemek, gelene razı olmak, “buymuş kaderim” demek bana göre değil zaten.

Ben artık geleceğe çalışmaya başlıyorum hem de çok ciddi ve kararlı bir biçimde. Gelecek güzel gelecek, diyen Ufuk Tarhan’ı takip ediyorum ve geleceğimi tasarlıyorum.

Geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini, dünyanın geleceğini ve çok daha fazlasını zaman bırakmayın. Uzgörülü olun, T-insan olmak adına acilen bu kitabı okuyun, aksiyon planınızı hazırlayın ve harekete geçin.

Gelecekte görüşmek üzere,

Sevgilerimle,

Gonca Ergün

bottom of page