top of page

Hayvanlardan Tanrılara – Sapiens


Bu kitabı okumak için çok geç kaldığımı biliyordum ama bir türlü elime alamamıştım. Elime aldığımda da bırakamadım. Kitap gerçekten bilimsel olarak insanlık hakkında bilgi veriyor.

Böylesi bir kitabı okurken kesinlikle tüm ön yargılardan arınmak gerekiyor. İnsanlık üzerine, dinler üzerine, gelişim üzerine, kapitalist düzen üzerine çokça eleştiri var. İşte tamda bu sebeple bu kitabı okumak ve ön yargısız yaklaşmak gerekiyor. Kitapta doğru bilinen yada sadece kulaktan dolma olan bilgiler eleştirel ve bilimsel olarak analiz ediliyor. Bu kitap belki de her şeyi eleştirmeye başlamak için bir fırsat olabilir.

Bu kitap geçmişi özetlerken ister istemez beni geleceğe bakmaya zorladı. Yani geçmişi okumak ve geleceği sorgulamak bu kitabın bana kattığı en değerli şeylerden sadece bir tanesi oldu.

Kitap, 30 dan fazla dile çevrilmiş. Ne güzel tüm dünyaya yayılmış, 30 farklı dilde okunabiliyor olması. Türkçesi çok net ve anlaşılır. Basit bir dili olması sebebiyle hiç sıkılmadım aksine çok büyük bir heyecanla okudum.

Sevgilerimle,

Gonca Ergün


bottom of page